مشورت ادراک و هشیاری دهد   

عقل‌ها مــــر عقل را یاری دهد

عقل قوّت گــــیرد از عقلِ دگر

نی شکر کامل شود از نیشکر

مولانا

مشکلات، جزء جدایی‌ناپذیر زندگی بشر است. برخی معتقدند، مشکلاتی که در زندگی برایشان به وجود می‌آید، باید خودشان به‌تنهایی سر و سامان دهند، در حالی که این دیدگاه نادرست است؛ زیرا در دوره‌ای که فراوانی اندیشه‌ها و تنوّع سلیقه‌ها وجود دارد، بسیار دور از ذهن است که خود انسان بتواند به‌تنهایی از پس آن‌ها بر بیاید. ما در جهانی زندگی می‌کنیم که همه روزه به دنبال تغییر و تحوّل است. انسان نمی‌تواند به تنهایی و بدون کمک گرفتن از دیگران، برنامه‌ریزی دقیق داشته باشد و زندگی خود را پیش ببرید.

انسان تنها موجودی است که با هم‌نوعان خود به تبادل نظر می‌پردازد و برای شناخت و حلّ مشکلات خودش با آنان مشورت می‌کند. راهنمایی و مشورت در طولِ زندگی آدمیان مطرح بوده است. با توسعة علوم انسانی و رشد علوم رفتاری در جامعه، به علوم روان‌شناسی و روان‌پزشکی توجه ویژه‌ای شد. امروزه راهنمایی و مشاوره به صورت حرفه‌ای برای کمک به افراد جامعه مطرح می‌شود.

 افرادی که در شیوة تربیت فرزندان، سازگاری با محیط، تصمیم‌گیری، روابطِ خانوادگی، مهارت‌های اجتماعی و شیوة زندگی مشکلاتی دارند، مشاوره به این افراد کمک می‌کند تا راهِ حلّ مناسبی برای مشکلاتشان بیابند.

در عصر کنونی به نظر می رسد، بشر در پیچیده ترین دوران حیات خودش، زندگی می‌کند؛ یکی از مشخصات این دوره، تخصصی شدن مسائل و وابستگی افراد به یکدیگر جهت استفاده از تخصصشان، برای تداوم یک زندگی متعادل است. لذّت بردن از زندگی شخصی و رشد و تعالی شخصیت، شکوفا نمودن استعدادها و ارضای نیازها، اعم از نیازهای اولیة جسمانی، نیاز به امنیّت و آرامش، نیاز به دوست داشتن و دوست داشته شدن، نیاز به احترام و نیاز به شکوفایی در دنیای امروز فرایند ساده‌ای نیست؛ انسان در تمام این مراحل، به داشتن مشاور و مشاوره کردن نیازمند است.

حال بعد از آنکه افراد به ضرورت مشاوره واقف شدن مسئله بعدی یافتن و انتخاب مشاور خوب و قابل اعتماد و در دسترس در کنار داشتن تخصص یکی دیگر از مواردی است ،که نیازمند تامل است.

امام على (عليه‏السلام) فرموند: «خَيْرُ مَنْ شاوَرْتَ: ذَوُوالنُّهى وَالْعِلْمِ وَأُولُوالتَّجارِبِ وَالْحَزْمِ»؛ بهترين كسانى كه با آنان مشورت مى‏كنى، صاحبان خرد و دانش و تجارب و دورانديشى‏اند.(غررالحكم، ج3، ص428)

خصوصیات شخصیتی و اعتقادی مشاور در کنار تخصص و تجربه و دور اندیشی وی است که میتواند افراد را در این مسیر پر چالش به سر منزل مقصود برساند.

حل مسایل و مشکلات افراد یک جامعه باید در بستر اعتقادی، فرهنگی و زیست بوم آن اجتماع مرتفع شود، لذا مشاوران باید به این عوامل تسلط کافی داشته باشند.

مجموعه "ارم مشاور" بر اساس رسالت خود، و نیاز ضروری و همگانی جامعه به مشاوره، اقدام به راه اندازی اولین پلتفرم تخصصی روانشناسی مبتنی بر نظریات اسلامی است.

اساتید و متخصصان حاضر در این پلتفرم از میان افرادی انتخاب شده اند که علاوه بر تخصص علم آکادمیک روانشناسی به علوم دینی نیز آشنا بوده و در ارایه راهکارهای تخصصی به این مهم نیز دقت و توجه لازم را دارند.

ارائه خدمات مشاوره، آموزش، روانسنجی و تربیت متخصص به جهت استفاده همگانی و ایرانیان خارج کشور از اهداف مجموعه عظیم "ارم مشاور" است.

پلتفرم جامع "ارم مشاور"، در حوزه های تربیت کودک، نوجوان، تحصیلی، شغلی، فردی، پیش از ازدواج، زوجین و حتی مشاوره تخصصی حقوق خانواده توسط اساتید برجسته حوزوی و دانشگاهی سعی نموده تا هرآنچه که یک خانواده در امر مشاوره و راهنمایی بدان نیاز دارد را فراهم آورده و قدم کوچکی در ایجاد و ارتقاء سلامت روان و در نهایت سلامت جامعه بردارد.

نویسنده مطلب
مشاور شما: حامد آزادحامد آزاد
مطالبی دیگر از این مشاور

No Internet Connection