رابطه زوجین رابطه ای منحصر به فرد با نقش ها و ارزش های منظومه زن و شوهری می‌باشد که از خانواده مبدا تاثیر می‌پذیرد. ازدواج به عنوان یکی از مهمترین چرخه های زندگی و چالش ها و تکالیف خاصی دارد .عبور موفق از این مرحله ،زوجین را برای داشتن فرزند و مراحل جدید آماده می‌سازد. زوج ها با عواملی که مربوط به گذشته هریک می‌شود و اختلاف فرهنگی و شخصیت و ویژگی والدین وارد یک رابطه دوتایی می‌شوند که ورود و تشکیل هر سیستمی نیازمند مهارت و یکپارچگی و حفظ تعادل است .هرگونه رقابت جویی، ناارزنده سازی ،عدم درک و حمایت نشدن باعث افزایش اضطراب و ناامنی در نظام خانواده می‌شود و صمیمیت زوجین را که از مولفه های اساسی رابطه سالم است تهدید می‌نماید. 

زوجین سالم توانایی مواجهه با تعارض ها و درک متقابل ،احترام ،خودمختاری در عین باهم بودن ،حل مسایل،عدم سرزنش و کنترل گری ،مشارکت در وظایف ،داشتن فلسفه مثبت درباره رابطه ،فعالیت های لذت بخش ، مرزبندی و توجه به نیازهای فردی از جمله معاشرت و تفریحات فردی و اجتماعی خویش جهت تحکیم رابطه را دارند .
دراین میان استرس های عمودی و افقی مانند حوادث غیر قابل پیش بینی، مرگ عزیزان،ازدواج فرزندان،تولد فرزندان،مرگ ،تصادف،بیماری مزمن،سرطان،انتظارات و اداب و رسوم و اسرار و میراث روانشناختی نسل های گذشتگان ،در مراحل چرخه زندگی خانوادگی میتواند تعارضاتی رو بوجود اورد .از اين‌رو می‌بایست به تکالیف خاص هر مرحله آگاه بوده و با همکاری وحمایت و ارزیابی فشارهای وارد بر رابطه زوجی را ترمیم و بازسازی کرد 🌿
 

No Internet Connection