🔸مهمترین عوامل خطر مرتبط با خودکشی در دورۀ نوجوانی عبارتاند از :
شکست تحصیلی ؛ شکست در رابطۀ عاطفی ؛ نداشتن مهارت حل مسئله ؛ ناتوانی در تحمل آشفتگی و پریشانی ؛ ناتوانی در مقابله با چالشهای تحصیلی ؛ ناتوانی در مدیریت استرس ؛ نداشتن خودآگاهی و عزت نفس ؛ خشم و پرخاشگری ؛ تکانشیبودن ؛ خلق افسرده و انزواطلبی ؛ ابهام در هویت جنسی ؛ اضطراب ؛ ناتوانی در سازگاری با تغییرات ؛ نداشتن خانوادۀ منسجم و حمایتکننده ؛ تغییرات بزرگ و ناگهانی در زندگی ؛ استفادۀ نادرست از اینترنت ؛ توقعات زیاد از خود و اطرافیان ؛ احساس کنترلنداشتن در زندگی ؛ طرد از سوی خانواده ؛ قربانی سوءاستفادۀ جنسی بودن ؛ خودکشی منجر به فوت یکی از دوستان.
🔹مهمترین عوامل محافظتکننده از نوجوان عبارتاند از: خودآگاهی و عزت نفس ؛ حمایت و همدلی خانواده ؛ مهارت تحمل آشفتگی و پریشانی ؛ مهارت حل مسئله ؛ مهارت جلب حمایت اطرافیان. آگاهی موجب پیشبینی و پیشبینی موجب کاهش آشفتگی و نگرانی میشود. نوجوان و خانوادهاش باید دورۀ نوجوانی و اقتضائات آن را بشناسند. نوجوانی دورهای با تغییرات بزرگ جسمی و تفکر و احساسات است.
🛑خانوادۀ نوجوان باید دورۀ نوجوانی را بشناسند و برای چالشهای آن آماده باشند. خانواده باید در هر شرایطی ارتباط صمیمی و گرم با نوجوان را حفظ کنند.