یکی دیگر از عوامل خطر اقدام به خودکشی،عوامل خانوادگی است.
خانواده نقش به سزایی در حمایت عاطفی فرد دارد و هر چه صمیمیت، همدلی، ارزشمندی و احترام در بین افراد خانواده بیشتر باشد،خانه و خانواده میتواند محل امن و آرامی برای همه افراد خانواده باشد.
در عین حال در هر خانوادهای تعارض بوجود میآید، زیرا در خانواده زن و شوهر دچار تفاوت های جنسیّتی، فرهنگی، شخصیتی و معنوی هستند و این تفاوتها موجب اختلاف دیدگاه و سلیقه در بسیاری از موضوعات میشود.
خانوادههای کارآمد با مهارت حل تعارض و گفتگو این مسائل را حل میکنند و با فداکاری و بخشش، موجب ایجاد و تقویت محبّت و صمیمیّت در خانواده میشوند اما خانوادههای ناکارآمد یک مسأله کوچک را به یک مسأله بزرگ تبدیل میکنند و زوجین و فرزندان خانواده احساسات منفی زیادی را تجربه میکنند.
همچنین در خانوادهها اعتیاد همسر، مشکلات شدید اقتصادی، مشکلات شدید با خانواده همسر نیز وجود دارد که مشکلات را دوچندان میکند و در این میان اگر مشکلات مختلف و عدیده حل نشود و طلاق ممکن نباشد، به مرور رنج روانی و آشفتگی بیشتر میشود و ممکن است هر یک از افراد خانواده به خودکشی اقدام کنند.
مهمترین مشکلات خانواده عبارتند از: آشفتگی خانواده،سردرگمی هویتی و احساس طرد شدگی فرزندان،تعارض با والدین، مجرّد بودن، شکست عاطفی، تعارض با همسر و فرزندان، افشای رابطه فرازناشویی و طلاق.