کلافه شدم؛ هی خواستگار میاد و میره و هیچ کدوم به دلم نمیشینه. خودم که خسته شدم هیچ، خانوادهم هم دیگه از دستم کلافه شدن. دخترای فامیل همه عروس شدن و من فقط هی سنم داره میره بالاتر؛ تو فامیل هر کی میرسه بهم یه تیکهای میندازه. خیلی ناراحت میشم ولی خب چیکار کنم اون کسی که من میخوام تا حالا نبوده؛ یا قدشون کوتاهه یا کچلن یا قیافهشون بی ریخته و چاقن یا تحصیلات ندارن یا خونه و ماشین ندارن. به نظر خودم من تقریبا همه چی تمومم دلم میخواد یه کسی بیاد که به من بخوره و همه چی داشته باشه. قدش باید ۱۸۵ سانت باشه، خوشتیپ و قیافه باشه، رنگ چشمش قشنگ باشه، مو رو که حتما باید داشته باشه. یه جوری باشه که به دلم بشینه، باید در همون نگاه اول عاشقش بشم.
آنچه خواندید قسمتی از صحبتهای ندا خانم بود که برای مشاوره پیش از ازدواج به بنده مراجعه کردند. به نظر شما ملاکهای این خانم برای انتخاب همسر آیندهاش درست و عقلانی است؟ آیا همهی شروط و بایدهای گفته شده برای داشتن یک ازدواج موفق لازم است؟
یکی از عواملی که مانع ازدواج میشود؛ باورها و افکار غلطیست که افراد در مورد شریک و زندگی آینده خود، در ذهن و خیالشان ساختهاند و باعث شده این موارد از اولویتهای ازدواجشان قرار گیرد. چنین ملاکهایی بنوعی باعث میشود فرد فرصتهای ازدواجش را از دست بدهد. وقتی دخترخانم یا آقاپسر آنچه را در تصور و خیال خود ساخته، در واقعیت پیدا نمیکند؛ باز هم منتظر میماند تا همسر رویاهایش پیدا شود. و این عاملی میشود برای بالا رفتن سن و مجرد ماندن. این همسر همه چیز تمام و فانتزی باید از هر لحاظ مثل قیافه و مو، قد، تحصیلات و غیره کامل باشد. در صورتی که بندرت همهی این موارد در یک نفر جمع میشود. ایدهآلگرایی در مورد انتخاب همسر، فرد را دچار باورهایی دور از عقل و خیالاتی ساختگی میکند که شاید هیچ وقت نتواند مشابه همسر خیالیاش را در عالم بیرون پیدا کند و در نهایت باعث شود تا آخر عمر ازدواج نکند. میتوانیم بگوییم هیچ کس کامل مطلق نیست. ممکن است شخصی با اینکه اخلاق، ایمان و وضع مالی خوبی دارد؛ اما موهای سرش ریخته و آنقدر هم قدبلند نیست. نمیتوان گفت این مورد که ملاکهای مهمتر و عقلانی مثل اخلاق خوب و ایمان و... را دارد، فقط به خاطر ظاهرش مناسب ازدواج نیست. چون ظاهر شریک زندگی بعد از مدتی برای همسرش عادی میشود. ولی اگر فردی در عین حالی که بقیهی موارد مثل ظاهر و تحصیلات و... را دارد ولی آدم عصبی و پرخاشگری باشد، این خصوصیت اخلاقی منفی نه تنها عادی نمیشود؛ بلکه باعث ایجاد مسائل و مشکلات متعددی در زندگی مشترک خواهد شد. بنابر این برای داشتن ازدواج خوب و آرامش باید ملاکهای اولیه ازدواج، منطقی و معقول باشد. اگر شما هم مانند مراجعی که گذشت، کاملخواه هستید و به خاطر این کمالگرایی هنوز نتوانستهاید همسرتان را انتخاب کنید؛ در ملاک و معیارهای خود تجدید نظر کنید. و برای اینکه بتوانید عاقلانه و راحت تصمیم بگیرید و ازدواج موفق داشته باشید؛ حتما از مشاور و روانشناس مورد اعتماد و جلسات مشاورهی پیش از ازدواج کمک بگیرید.
#مشاوره_پیش_از_ازدواج
#همسر_رویایی
#ملاک_و_معیارهای_ازدواج
#ازدواج_موفق
#مشاور_روانشناسی
#کمال_گرایی