اختلال دوقطبی با تکرار دوره¬های مانیا و افسردگی بروز پیدا می کند. بیمارانی که درگیر این اختلال هستند، تغییرات خلقی زیادی، را در گستره¬ی تمام جهات رفتارهای معمولی خود تجربه میکنند، که بر فعالیت کلی، انرژی، رفتارجنسی، احساس خود ارزشمندی، عزت¬نفس، ریتم شبانه روزی، شناخت و افزایش خطر خودکشی اثر گذار است (فروند و بیر ، 2017).

در این رابطه تحقیقات نمایان میکنند که اختلال دو قطبی تاثیر بیشتری بر بعضی علامتها مانند افسردگی غیر معمول (هيو و همکاران ، ۲۰۱۲): کندی روانی - حرکتی (میشل، ويلهلم، پار کر، اوستین و همکاران ، ۲۰۰۱)؛ بی قراری حرکتی (گان، دیو، وی، ویو و همکاران ، ۲۰۱۱)؛ افسردگی پسیکوزی (سویری، زانینو توب، كالاتيب، لينونث و همکاران ، ۲۰۱۲) و افسردگی مالیخولیایی (میشل و همکاران، ۲۰۰۱) دارد.

 یکی از پرهزینه ترین اختلالات روانی برای کارفرمایان بهداشتی در ایالات متحده اختلال دوقطبی است. متعهد نبودن به درمان های خانگی مانند مصرف قرص و مراجعه به مشاور، میتواند عامل اصلی بستری باشد و بستری باعث از دست دادن شغل ، بی خانمان شدن و بدترین اتفاق ممکن یعنی اقدام به خودکشی (ساجاوویک و همکاران ، 2008)، کم شدن عملکرد مناسب در کارهای منزل و همچنین محل کار، مشکلات مالی، ورود به رفتارهای پرخطر، از بین رفتن روابط شخصی و خانوادگی و روی آوردن به مواد مخدر و یا الكل. اختلال دوقطبی یکی از جدی ترین مشکلات سلامت روان با تاثیرات قابل توجه که مادام العمر و اغلب کشنده هستند رو در روست. همچنین در بررسی های صورت گرفته بار اقتصادی اختلال دوقطبی شامل هزینه های مستقیم پزشکی در حدود۷ میلیارد و هزینه های غیرمستقیم آن ۳۸ میلیارد است (رویسکی و همکاران ، 2005).

 

نویسنده مطلب
مشاور شما: فاطمه السادات احمدشاهیفاطمه السادات احمدشاهی
مطالبی دیگر از این مشاور