حال و حوصله هیچی و هیچ کس رو ندارم. دلم نمیخواد با کسی حرف بزنم، بیشتر تو تخت‌خواب و اتاقم سر می‌کنم، بقیه برام غذا میارن رو تختم بعضی وقتا یه کمی می‌خورم اونم به زور، بعضی وقتا هم نه آخه اصلا اشتها ندارم؛ وزنم کم شده. دو سالی هست این‌طوری شدم. تو این مدت اصلا نخندیدم، قبلا با دوستام میگفتم میخندیدم، می‌رفتم بیرون، خونه فامیل و.... ولی الان از اتاق هم نمیام بیرون، حس ناامیدی دارم، گاهی افکار خودکشی میاد سراغم ولی کاری نکردم تا حالا. نمی‌دونم شایدم آخرش یه بلایی سر خودم بیارم. از زندگی خسته‌ام خیلی خسته... آن‌چه گذشت شرح حال خانمی است که دو سال پیش بعد از اولین زایمان دچار افسردگی می‌شود. افسردگی در حدی بوده که وی حتی نتوانسته بچه‌اش را بپذیرد. همسرش هم توان تحمل افسردگی خانم را نداشته و در نهایت این مسئله منجر به طلاق می‌شود. این خانم از مراجعه به دکتر و پیگیری درمان امتناع می کند و به مرور زمان افسردگی حادتر می‌شود. افسردگی یک اختلال روانی است که گاهی نیاز به دارو درمانی دارد. فرد افسرده عملکردش دچار مشکل شده تا جایی که امورات شخصی مثل نظافت و رسیدگی به خودش هم انجام نمی‌دهد. غم و اندوه و خلق پایین فرد افسرده نه تنها خودش را اذیت می‌کند؛ بر سلامت روان اعضای خانواده هم اثر سوء می گذارد. ذهن شخص افسرده با افکار منفی و ناامیدی نسب به آینده و زندگی درگیر است و ممکن است برای از بین بردن خودش اقدام کند. بعضی اوقات یک اتفاق ناگوار مثل مرگ عزیزان، طلاق و غیره می‌تواند باعث ایجاد افسردگی شود. در بعضی موارد افسردگی علت دیگری دارد مثل این خانمی که بالا گفته شد‌. تغییرات هورمونی دوره‌ی بارداری و بعد از زایمان افسردگی را در پی دارد. نوع و مدت این اختلال در اشخاص فرق دارد؛ بعضی اوقات افسردگی خفیف و کوتاه مدت است ولی در بعضی موارد حاد و بلند مدت که نیاز به دارودرمانی است. شاید شما و نزدیکان‌تان هم با این موقعیت روبرو شوید. اگر شما هم همسرتان مبتلا به افسردگی بعد از زایمان شد، سعی کنید آرامش خود را حفظ کنید تا بهترین رفتار را با وی داشته باشید. چون این افراد به شدت حساس و زودرنج می‌شوند. به آن‌ها حق بدهید و اگر فرزندتان را در ابتدا نپذیرفتند از رفتارشان ناراحت نشوید، صدای‌تان را بالا نبرید، فرصت بدهید و او را حمایت کنید و با مهربانی رفتار کنید. حتما او را پیش مشاور روانشناس خِبره ببرید و اگر متخصص تشخیص داد که نیاز به دارو است، رفتن پیش روانپزشک و دارو‌درمانی (بیشتر اوقات مصرف دارو موقتی است نه همیشگی) را پیگیری کنید. بچه را تا بهبود همسرتان به نزدیکان بسپارید و از همسرتان مراقبت کنید. به یاد داشته باشید که این اتفاق ممکن است برای هر کسی بیفتد و موقتی است‌. پس صبر کنید و مطمئن باشید که افسردگی درمان می‌شود و شخص بعد از درمان و بازگشت به زندگی عادی فرزندش را می‌پذیرد و رفتارش با شما هم .مثل قبل می‌شود

در مطلب قبل گفتیم که یکی از دلایل خودکشی از دست دادن کسی یا چیزی است که شخص نسبت به آن وابستگی شدیدی دارد و وقتی که آن را از دست می‌دهد؛ دچار شوک عصبی شده و ناخودآگاه این فشار عصبی، اختلالات روحی و روانی مثل افسردگی و غیره را برای فرد در پی دارد. اختلال در سلامت روان می‌تواند بر جسم و بیماری‌های جسمی هم اثر بگذارد و در کل زندگی عادی فرد را مختل کند. پس برای پیشگیری از آسیب‌های روانی و عواقبش باید این وابستگی را به حد تعادل رساند. خداوند در آیه ۲۳ سوره‌ی مبارک حدید می‌فرماید: "لِكَيْلا تَأْسَوْا عَلى ما فاتَكُمْ وَ لا تَفْرَحُوا بِما آتاكُمْ؛ براى آنچه از دست داده ايد تأسف نخوريد، و به آنچه به شما داده است دلبسته و شادمان نباشيد."
حق تعالی بنده‌هایش را دوست دارد و برای حال خوب و آرامش آن‌ها آیات قرآن را نازل فرموده و مسیر درست زندگی را نشان داده است. در آیه‌ای که گذشت خداوند انسان را امر می کند که به امورات دنیوی و گذرا آنقدر دلبسته نشود تا وقتی آن ها را از دست می‌دهد بتواند این فقدان را پذیرفته و تحمل کند؛ و بدون این‌که بلایی سر خودش بیاورد با سلامت روان به زندگی معمولش برگردد.

چهار مورد علامت در ازدواج وجود دارد که نشان دهنده خطر برای یک ازدواج سالم وموفق می باشد 

وجود هر یک از این علامت ها خطر فروپاشی ازدواج را بیشتر می کند .ریسک موفق بودن ازدواج با هرعلامت کمتر می شود 

اولین علامت 

انتقاد :

یا همان ایراد گیری ،ایراد گرفتن مداوم از شریک زندگی به شدن روحیه طرف مقابل را تخریب می کند و فضای زندگی را برای او سخت و نا امن می کند .

فردی که مورد انتقاد مداوم قرار می گیرد ،جرات ورزی خود را ازدست می دهد وتلاش برای بهبود رفتار ورابطه را کم کم متوقف می کند .ترس از مورد انتقاد قرار گرفتن باعث اضطراب دایم می شود و کارکردهای فرد را مختل می کند .

دومین علامت 

اهانت:

تقریبا مهمترین عامل تخریب روابط زوجین اهانت است ،که راه برگشت به مذاکره و گفتگوی سالم ومنطقی را می بندد.

اهانت به شکل های گوناگونی صورت می گیرد 

فحاشی 

دست انداختن 

پوزخند و ....

سومین علامت 

حالت دفاعی :

حالت دفاعی داشتن تقریبا همان بی مسئولیتی است که با انکارکردن مسئولیت ،بهانه تراشی و مخالفت کردن و ذهن خوانی منفی و گله دربرابر گله 

حمله خود را تکرار کردن 

چهرمین علامت 

قهر کردن :

بستن درها برای گفتگو 

دیوارکشیدن بین هم 

سرد شدن رابطه 

 

لازمه ازدواج

منظور از پیش نیازهای ازدواج چیزهایی است که ازدواج را ایمن نگه می‌دارد. و از اتفاقات ناخواسته جلوگیری می‌کند. ازدواج و تشکیل خانواده یکی از مهم ترین تصمیمات در زندگی است. برای زندگی مشترک مناسب حتما باید سلامت جسمی، روانی، نشاط و … خوبی را داشته باشید. با شناخت کافی برای ازدواج قدم بردارید و با متخصصین کاربلد در زمینه ازدواج مشورت کنید. هر چه زوجین تفاهم و توافق بیشتری با یکدیگر داشته باشند، زندگی شادتر و موفق تری هم خواهند داشت.

رسیدن به استقلال همه جانبه

یکی از اولین و اساسی‌ترین پیش نیازهای ازدواج مستقل شدن جوانان است. نکته حائز اهمیت این جا است که مستقل شدن تنها به معنای جدا شدن فیزیکی از خانواده نیست بلکه از همه مهم تر شما باید بتوانید به استقلال روانی دست یابید. کسانی که هنوز از نظر روانی به خانواده‌شان وابسته هستند نمی‌توانند به تنهایی تصمیم بگیرند و برای انجام اقدامات مهم زندگی خود تا حد زیادی به والدین یا سایر اعضای خانواده خود متکی هستند.

برخورداری از روحیه تعهد و مسئولیت پذیری

برخورداری از روحیه تعهد و مسئولیت پذیری یکی دیگر از پیش نیازهای ازدواج است. در واقع تجربه عشق و علاقه یا صمیمیت زیاد با شریک عاطفی به تنهایی نمی‌تواند پیش بین خوبی برای موفقیت در ازدواج باشد. چرا که یک رابطه بلند مدت نیازمند این است که افراد علاوه بر عشق نیازهای یکدیگر را بشناسند و در برابر آن‌ها احساس تعهد نمایند.

داشتن قدرت تصمیم گیری

ازدواج یکی از مهم‌ترین انتخاب‌های زندگی انسان است. در نتیجه برخورداری از مهارت تصمیم‌گیری یکی از مهم‌ترین پیش نیازهای ازدواج است که برای موفقیت در این زمینه باید از آن برخوردار باشید. برای اینکه این توانمندی را در خود محک بزنید به تصمیم‌های پیشین خود در زندگی نگاه کنید و ببینید چگونه از پس آن‌ها برآمدید.

آیا برای هر تصمیمی به تایید دیگران نیاز داشته‌اید؟ تصمیم‌های شما تا چه حد تحت تاثیر عواطف و احساساتتان قرار دارند؟ اگر همواره هنگام تصمیم‌گیری‌ها با شک و تردید زیادی رو به رو می‌شوید و یا در کنترل عواطف‌تان با مشکل روبرو هستید، بهتر است پیش از تصمیم‌گیری برای ازدواج برای ارتقای مهارت تصمیم‌گیری در خود اقدام نمایید. مراجعه به یک روانشناس کمک می‌کند تا ریشه مشکل خود را دریابید و به شیوه‌ای مناسب برای حل و فصل آن اقدام نمایید.

توانایی همدلی

همدلی در زبان روانشناسی به این معناست که بتوانید دنیا را از دریچه چشم دیگری تماشا کرده و در نتیجه احساساتش را درک نمایید. یکی از پیش نیازهای ازدواج در زندگی مشترک همین درک شدن است. از همین رو باید پیش از ازدواج این مهارت را در خود ارتقا ببخشید. همدلی کمک می‌کند تا تعارض‌های پیش آمده در زندگی مشترک را با سهولت بیشتری رفع و رجوع کنید و تفاوت‌هایی که در یکدیگر می‌بینید را بهتر درک کنید.

 برخورداری از خودآگاهی بالا

 یکی از پیش نیازهای ازدواج، برخورداری از خودآگاهی بالا است. قبل از اینکه بتوانید آدم مناسبی را برای ازدواج انتخاب کنید، باید به درک و شناخت دقیقی از خودتان برسید. در واقع برخورداری از مهارت خودآگاهی به شما کمک می‌کند تا بفهمید در زندگی به دنبال چه هستید و چه اهدافی را دنبال می‌کنید.

 رسیدن به شناخت کافی از طرف مقابل

 رسیدن به شناخت کافی از پیش نیازهای ازدواج است. پس از خودشناسی نوبت به شناخت طرف مقابل می‌رسد. هرچقدر قبل از ازدواج بتوانید شناخت عمیق‌تری از طرف مقابل به دست بیاورید برای چالش‌ها و تعارض‌های پیش رو آمادگی بیشتری خواهید داشت و در نتیجه احتمال موفقیت در ازدواج نیز افزایش می‌یابد. کمک گرفتن از مشاوره پیش از ازدواج و انجام تست‌های شخصیت شناسی از جمله موثرترین اقداماتی است که می‌توانید در این زمینه انجام دهید.

رعایت تناسب

یکی از مهم ترین پیش نیازهای ازدواج، رعایت تناسب است. زوجین باید در زمینه های فرهنگ خانوادگی، سطح درآمد، سن، تحصیلات، میزان پایبندی به دستورات دینی، آداب و رسوم از تناسب برخوردار باشند. تناسب در این زمینه ها ازدواج را موفق تر خواهد کرد.

تامین نیازهای اولیه زندگی مشترک

توانایی تامین نیازهای اولیه زندگی مشترک از دیگر پیش نیازهای ازدواج است. عشق و علاقه لازمه شروع زندگی است؛ اما کافی نیست. زوجین باید توانایی تامین نیازهای زندگی مشترک مانند خوراک، پوشاک، مخارج زندگی و مسکن را داشته باشند.

افزایش آگاهی در زمینه جنسی و عاطفی

پیش نیازهای ازدواج در زمینه آگاهی جنسی و عاطفی نیز وجود دارد. زوجین باید روش های توجه به همسر را آموزش ببینند تا زندگی رضایت بخشی داشته باشند. آموزش های جنسی مناسب با موقعیت سنی نیز از پیش نیازهای مهم قبل از ازدواج است.

کلام آخر

پیش نیازهای ازدواج در واقع به افزایش کیفیت رضایت از زندگی زناشویی کمک می‌کند. قبل از ازدواج حتما باید به درجه ای از آمادگی و خودشناسی برسید. درک درستی از زندگی مشترک داشته باشید و برای افزایش رضایت از زندگی زناشویی؛ قبل از ازدواج پیش نیازها را بررسی کنید.

 

 اگر موضوعى؛ ۵ سالِ آينده برايت اهميتى نخواهد داشت، پس بيشتر از ۵ دقيقه برايش ناراحت نباش...

و مجدد شروع کنیم، از شروع دوباره هم نترسیم چون این بار از صفر شروع نمی کنیم بلکه از تجربه هامون شروع می کنیم؛

پس کمتر احتمال اشتباه و شکست داریم.

اتصال به اینترنت قطع شده است